Khamis, 14 Oktober 2010

A ke B...B ke A

Ada seorang lelaki.Rutinnya adalah bergerak atau membuat perjalanan dari A ke B.Dan apabila mahu pulang,dari B ke A.Kebanyakan masanya dihabiskan sama ada berada di A atau di B.Masa hentian ketika perjalanan tidak banyak bervariasi.Tempoh perjalanan sama ada dari A ke B atau sebaliknya juga sentiasa agak setara setiap kali.

Kadang-kala ketika dalam perjalanan,sang isteri akan menelefon lelaki itu.Tiap kali ditanya di mana dia berada,lelaki itu akan menjawab " di antara A dan B" atau jika dalam perjalanan pulang "di antara B dan A".Di mana kedudukan tepat dia berada tidak penting, jawapannya tetap sama tiap kali - di antara 2 titik. Jikalau isterinya menelefon di saat dia sudah tiba di B,dia akan menjawab sudah berada di B.

Pada suatu hari seperti biasa dia membuat perjalanan dari A ke B.Seperti sebelumnnya juga dia menjawab panggilan dan memberitahu isterinya yang dia berada di antara A dan B.

Tetapi...apabila diasampai ke kawasan yang terletaknya B, dia tidak menjumpai B.Tempat itu betul,lelaki itu tidak sesat atau tersilap jalan.Akan tetapi B sudah tiada.Walaupun kawasan itu masih sama namun tanpa B,ia sukar dicam.Sudah berubah.Lelaki itu kerisauan dan tidak sedap hati.Dia mundar-mandir sambil memberitahu dirinya sendiri bahawa dia berada di tempat yang salah dan sebenarnya B bukan di situ tetapi 'ada ditempat asalnya'.

Sedang lelaki itu dilanda kebingungan, dia menerima panggilan dari sang isteri.Soalan yang biasa ditanya.Senyap.Tiada jawapan yang keluar dari mulut lelaki itu.

Dia terus mundar-mandir,ke hulu ke hilir seperti cacing kepanasan.Tidak puas hati.Hati tidak tenteram.Berharap dia sememangnya telah tersilap.Namun dia tidak tersalah ambil jalan atau terlajak kerana mengelamun ketika dalam perjalanan.Memang betul,itulah lokasi B.Cuma B sudah tiada,tak tahulah sama ada telah lenyap atau tenggelam seperti benua Atlantis.Tidak diketahui apa yang terjadi,B telah tiada lagi di situ.

Akhirnya dia kecewa dan akur.Dia pun bergerak pulang ke A.Sekali lagi dia ditelefon oleh isterinya.Soalan rutin ditanya seperti biasa.Lelaki itu gagal menjawab,tak mungkin dia boleh berkata dia berada di antara B dan A kerana B dah tiada.Tiada jawapan darinya.

Walau bagaimanapun dia pulang dengan selamat dan lega isterinya.Perkara pertama dibuatnya saat tiba adalah berkata dengan nada seakan-akan meneriak "berada di A!" .Dia yakin di mana dia berada.Tidak pun dia ditanya.

Isnin, 11 Oktober 2010

Kicau..Kicauan..Pengicau



Blog ini tak mati,cuma memang dah kurang update blog.Ni semua gara-gara Twitter.Gua sudah ketagih.Kesian Sang Kekasih gua dimadukan dengan burung Twitter.Kalau ada akaun Twitter silalah ikut (follow) kicauan gua http://twitter.com/#!/j_stratslinger atau lihat di sebelah kanan blog ini.

nota: entri ini dibuat selepas kecewa menunggu kot-kot ada siaran langsung malam pertama si angkasawan dengan bini dia.siaran langsung persandingan aje buat ape. kahkahkah

Khamis, 30 September 2010

Jangan Jadi Skema!


(sila klik untuk besarkan poster)



Siapa ada masa atau tinggal atau kampung di Johor,datang lah ke event ni nanti.

Jangan jadi mat atau minah skema!pergi mamposlah,buat apa nak pakai tali leher,baju batik atau baju kurung satu warna?!

P/s: kepada mamat asal dari Kluang yang jadi salesman kat Jalan Telawi tu,bukak lah tie tu.jadilah kreatif sikit,pakai skarf ke ape ke kahkahkah

Sabtu, 11 September 2010

Mungkin Versi Nyanyian Semula Terbaik Raya Tahun Ini





Sebenarnya gua cukup menyampah versi-versi cover lain lagu asal Saloma ni.Tapi versi oleh Zee Avi ni memang layan,beb!

Khamis, 9 September 2010

Selingan..Maaf Ganggu Raya Kejap


Zwan - Honestly


video



I believe
I believe
I believe
I believe the love you talk about with me
is it true, do I care
honestly, you can try to wipe the memories aside
but it's you that you erase

'cause there's no place that I could be without you
it's too far to discard the life I once knew
honestly, all the weather storms are bringing
are just a picture of my dreams
'cause when I think of you as mine
and allow myself with time
to lead into the life we want
I feel loved, honestly
I feel loved, this honestly

I believe you mean the best that life can bring
I believe in it all
honestly, you can try
your heart is just as long as mine
is it ours to let go

'cause there's no place that I could be without you
it's too dark to discard the life I once knew
honestly, a single wrong is not enough
to cover up the pain in us
'cause when I think of you as mine
and allow myself with time
to lead into the life we want
I feel loved, honestly
I'll make a joke so you must laugh
I'll break your heart so you must ask
is this the way to get us back
I don't know, honestly
I don't know, this honestly

there's no place that I could be without you
honestly

there's no place that I could be without you
there's no place that I could gleam without you
there's no place that I could dream without you
there's no place that I could be without you
honestly




p/s  Gua tahu ramai peminat Smashing Pumpkins yang tak suka Zwan,sebuah supergroup yang dianggotai bekas ahli Smashing Pumpkins,A Perfect Circle,Tortoise,Slint (ni dikatakan band genre postrock pertama) yang ditubuhkan pada circa 2002 dan cuma menghasilkan satu album sebelum menggulung tikar.Tak tahu lah pendapat lu orang (terutamanya si Holden Caulfield) tapi gua agak suka hasil mereka (mungkin gua bias kerana ini gandingan 4 buah band yang gua minat)

p/p/s  Dinda, perkataan Zwan macam 'swan' je hehe