Khamis, 10 Disember 2009

Intro & Bebelan Kosong

Ok,gua tahu title blog gua mcm ape je.nilah masalah besar untuk gua,I'm bad at giving names.Tak percaya cuba tanya arwah kucing-kucing dan arnab2 gua dulu,all had crappy names.Nama band gua dulu pun haprak..haha.Kalau gua kahwin & ada anak,harap gua tak payah bagi idea nama anak.Silap-silap nama budak tu jadi laughing stock kat sekolah.

In this blog,gua akan guna bahasa rojak.sorry all you pejuang2 bahasa out there. Bukan gua tak mampu tulis sepenuhnya dalam BM,gua just terus type apa yang keluar dari kepala,be it in BM or English.No second thoughts.Plus,kadang-kadang memang struggle nak tulis semua dlm BM sebab Dewan Bahana dan Petaka tak memperkayakan vocabulary BM,depa sibuk main tukar-tukar ejaan dan buat kerja bodoh pergi menkitschkan BM dengan menambahkan perkataan-perkataan yang dipinjam dari English padahal perkataan BM dah sedia ada.

By the way,layout blog ni still work-in-progress.Jangan complain buruk ke,kosong ke,whatever..haha

cheers

3 ulasan:

Dila berkata...

Salleh Ben Joned won't be pleased with the rojakness if die bace yr blog ;p

nami o fish berkata...

android 2301,android 2104 melapor diri!

Ez Puella Sapiens berkata...

BM is already kitsch pun.Dulu I kat Malaysia dulu,kat signboard government buildings pun tulis "Dilarang Parking Di Sini".

Sebab perkataan "meletak kenderaan" pada Malaysians dah kitsch.

hik hik!