Isnin, 4 Januari 2010

Kepada Yang Berkenaan : Jangan Gaduh,Jangan Cari Gaduh,Jangan Jadi Bodoh

Gua bukan seorang penulis
Gua juga bukan seorang puitis
Malah gua juga bukan seorang yang artistik sama sekali

Gua cuma seorang yang gemar membaca dan mahu berkongsi

Tak hairanlah jika hasil tulisan gua tak menarik
Tak merangsang minda
Tak menimbulkan rasa ingin tahu
Tak mencabar pendirian orang
Tak membangkitkan semangat berkobar-kobar
Tak menghidupkan perasaan di jiwa (apatah lagi di raga)

Tak apa sama sekali semua tu
Gua tak kisah

Kalau gua buat orang tak puas hati
Buat orang bergaduh
Buat orang bosan
Buat orang rasa loya
Buat orang membenci

Tu semua tak apa juga kalau orang itu tak sekepala dengan gua
Tak boleh menerima pandangan lain dari yang dipegang
Gua masih tak ambil hirau



Tapi...

Gua amat kisah

Kalau nukilan gua melahirkan rasa tak senang
Menimbulkan salah faham
Mencetuskan sengketa

Antara mereka yang gua anggap rakan
Mereka yang punya idea yang sama dengan gua
Mereka yang berkongsi fikiran yang sama

Yang macam ini sudah songsang
Ini dah tersasar jauh

p.s woit,dah betul-betul  Bangun Berdiri lum?

9 ulasan:

bangunberdiri berkata...

dalam hal ni, yang penting kebersamaan, bukan kepentingan individu.... benda ni untuk kebaikan bersama, n kebaikan semua orang....

-gua nak wujudkan U.K.K
Untuk Kawan Kawan...
mungkin ala-ala UBU....
amacam? berani?

Johan 23.01.84 berkata...

yg penting jangan timbulkan rasa tak senang hati antara yg seangkatan..

kita start kat Frinjan mnggu ni!

Dari Jalan Kopi berkata...

aku meraikan kepelbagaian
aku juga meraikan ketidaksamaan.

pertembungan & pertelingkahan idea dan hujah adalah sangat penting utk menyuburkan fikrah.

euw!

Ez Puella Sapiens berkata...

http://diskusidialektika.blogspot.com/

is this ravi that you mention to me?

Ez Puella Sapiens berkata...

By the way,I'm not saying anyone being right or wrong.The method,execution,it's what I concern about.

Sorry if I mess up.But I do care and that's all.

Thanks for being his sincere friends,both of you.

Asparados berkata...

jambu & wak...
nami akan berkubu kat umah gua petang ni...so,aku tolong mane yg termampu je la ye...

korang semakin sheetann...
bibit2 pengayatan korang kepada ez sudah makin kuat utk aku hidu...cisss!


hik hik hik kununs...chiisss!

Aril Cantona berkata...

Mangkok teh dengan tweet2 payah la gua nak follow..

buat susah je orang nak follow,cibai betul!

Johan 23.01.84 berkata...

DJK - kalau kawan2 gaduh tak tentu pasal,buat ape..
Ez- yup,thats him
Aril - ape benda ko ckp ni??haha

Aril Cantona berkata...

alaa,aku patut letak nama blog aku pacakberdiri.tapi dah tersilap sebab aku asyik teringat kat kolam udang je.

cibai la kuala geri,ada kolam besar-besar pun takde udang.bosan!