Ahad, 20 Jun 2010

Ucapan Selamat Pengantin Baru




Muka terpaksa dipixelkan kerana gambar ini dipaparkan tanpa kebenaran Aspa.



Semalam mamat Aspa yang menjadi penulis undangan dalam ruangan Asparagus di blog gua ni telah selamat bernikah.

Gua minta maaf kerana tidak dapat hadir sebab Perlis jauh sangat,brader.Tapi gua janji akan cuba pergi ke kenduri belah pihak mamat ini bulan depan di Selangor.

Gua tak tahu sama ada Aspa akan terus menyumbang kepada ruangan Asparagus di sini,tapi tak mengapa jika sibuk lepas ini dengan bermacam hal kerja dan rumahtangga.

Selamat pengantin baru.Semoga bahagia selalu,Azfar..

11 ulasan:

Ez Puella Sapiens berkata...

Pesan I untuk Aspa:you jangan keluar rumah senyap-senyap malam-malam tau!

And then bila on Facebook tu,jangan mata bulat je ke depan tengok awek comel-comel.Jangan jadi macam "you know who" tu hik hik!

p/s:congratulation.serious,marriage is scary for me!

Johan 23.01.84 berkata...

Ez - tu la..marriage is really freaky siot ..

for me personally,its the other side's family yg menakutkn..my own family wont be a problem,they are cool..coz for a person like me,i would want to still be able to do the things i want to do in life without interference..cant imagine if im forced to get a bloody 'secure' 9 to 5 job coz thats what people think what a "useful human being" should do..

Ez Puella Sapiens berkata...

Agreed!It's freaking me up bila ada saudara mara sebelah yang tak dikenali tiba-tiba je datang and I dah used to be privacy in my life,suddenly nak kena open space I untuk they all.

You tau tak masa I couple dengan Nami dulu,ada orang meminang I.I pun tak kenal - tapi you know la Meleis,kawan kepada sedara la,apa la.They all datang rumah I tanya my mom.My mom tak reti cakap Melayu and dia handover to my dad.My dad call I masa I kat luar suruh I balik rumah.Masa tu I dengan Nami kat Mid Valley.

And you know,I nampak muka-muka tu je,pakai songkok muka sengih-sengih,I terus tunjuk jari fuck kat semua.

My dad at first macam pissed off dengan I lepas tu I cakap,"hey,this is my life,sukati I nak decide life I macam mana?"

Johan 23.01.84 berkata...

Ez - kahkahkah..damn stupid kn zaman sekarang pun still ada strangers dtg meminang ..

it happened to my sis before..11 years ago when she just finished SPM,ade la mamat dari ceruk mane entah n his family dtg my home..

u know what my dad said? something like this - "ank pmpuan sy ni sebenarnya da trlanjur dgn org lain..mmg nk nikah dah tak lama lg dgn budak laki tu.." kahkahkah baik punya alasan..org2 tu semua said nothing more n terus blah from our house..adoi,at that time terbeliak mata my sis dgr my dad ckp cmtu..damn funny siot..we were all laughing like hell after that..this gives me an idea - i'll bring up this kisah lama just for laughs at father's day dinner tonight haha..

Ez Puella Sapiens berkata...

At least your dad cool gila.hik hik!Tapi masa I tunjuk jari fuck you kat those guys,muka I cold gila.Macam selamba je hik hik!

I memang tak percaya dengan marriage.Even kalau I ada couple pun,I tak nak kahwin.I nak jadi macam one or two oldies couple yang mengembara sama-sama,and settled up together without any hassle hik hik!

And what makes me scared with marriage?I might lost everything that I do when I was single.And I tak suka dicontrol.And when get married,religion and custom law selalu bersikap patriachal,lagi la I tak nak.Dah la I tak percaya dengan religion ages ago.I used to be like closet agnostic when I was kid dulu,cuma right now je I open je.hik hik!

Holden Caulfield berkata...

Aspa,sorry beb gua tak dapat pergi.Nanti lu duduk mana beb?Rumah kajang apa citer?

Johan 23.01.84 berkata...

Nami - dia takde masa pny ar nk reply komen..aku ade call dia aritu,ade gak dia ckp dia akn duk kat Kajang lagi..tp umah lain..

Anak Abdullah berkata...

mak aih..siap berforum lak dekat atas ni..kih kih kih

yang kahwin ni drummer ke? ade dengar kisah drum sets..waaa

27 ni mintak2 jadi la..sebab hujung bulan memang free...ape2 hal nanti aku contact shahir..nak kena overnight sunway kot..hahaha

Johan 23.01.84 berkata...

AA- a'ah,dia drummer..

ok2,hrp2 jd ar next week..

Dari Jalan Kopi berkata...

kepada aspa
tolong hentikan buat muka gatal ketika menikah

kahkahkah
terima kaseh
selamat mengawan

Asparados berkata...

kah kah kah..thanx for the wishes guys!!!

ez:marriage was nt scary enuff i guess..just chill mang..

joe: bapak lu memang the man!!!

nami:umah kajang ada lagi...tukar umah je tapi area situ jgk..

Dollahson: deramset pon ada...doraemon pon ada...kita setting la karang..(weh projek ape lak 27 ni?)

djk:gatal dan gedik lumrah kehidupan meleis